Föreningslivet

Att vara en del av föreningslivet är något som inte går att uppleva någon annanstans. Det är en speciell grej att vara en del av en förening och ta del av lagandan, gemenskapen och glädjen tillsammans. Och det är tack vare alla som jobbar ideellt som föreningen finns. Utan dem så hade det inte blivit några fotbollsmatcher, gymnastiktävlingar eller lopp – eller ialla fall inte lika många. 

Att göra någonting för att man tycker att det är kul och att få dela den glädjen tillsammans med andra likasinnade är något av det finaste som finns. Det är också något som man inte kan förstå om man aldrig har varit en del av en förening. Föreningen behöver inte vara stor för att det ska kännas – det viktiga är vad medlemmarna och de ideella arbetarna gör tillsammans.

Mycket mer än bara sport

Många tänker nog på en slags sport när de hör ordet förening. Men en förening kan vara så mycket mer än så. Det kan handla om konst, film, böcker, stickning eller något helt annat. Det som behövs för att det ska få vara en förening är en styrelse. Det behöver dock inte vara mycket mer avancerat än så. 

Så om du känner att du vill vara en del av föreningslivet men inte vet var du ska vända dig kan du starta en egen! Samla ihop några människor som också har ett intresse för det du vill starta föreningen inom och sen är det bara att köra igång med er förening.